Hepimizin kendi zevkine göre fazlasıyla içerik bulabildiği bu platformda bazen sona geldiğimizi, izlenebilecek her şeyi izlediğimizi düşünürüz. Bu tip durumlarda farklı insanların izleme listelerine ve izleyici yorumlarına ihtiyaç duyduğumuz kesin. Ben de bu sebeple Netflix’te ben hiç ummadan hangi diziye girip çok keyif aldım bunları paylaşmak istedim. Gelelim konumuza:

Tartışmasız inci tanemiz: BLACK MIRROR

Teknolojinin hayatlarımıza neler yaptığı ve yapabileceğini ele alan Black Mirror, özellikle son sezonunda daha önce hiç yapılmamış bir şey yaparak bölüm yönetimini seyircinin seçimleri üzerinden yürüterek, yayınlandığı tarihten sonra bile aylarca konuşuldu. Bütün bölümler ilgi çekici, canımın sıkıldığı tek bir bölüm olmadı. Mutlaka bakın!

Titreten: THE HAUNTING OF HILL HOUSE

Bu bir dizi ama şunu gönül rahatlığıyla söylebilirim ki, uzun zamandır benim diyen en iyi korku filmleri bile beni böylesine germemişti. Oyuncular öyle afilli oyunculuklar sergilemiyor ama göze batıcak bir bayağılık da yok. Eğer benim canım gerim gerim gerilmek istiyor diyorsanız, net iyi bir tercih The haunting.

Madem korkuya girdik: SLASHER

Uzun zamandır Netflix platformunda bulunan bu diziye henüz yakın bir zamanda denk gelerek, üç sezonu soluksuz bitirdim. Her gece güzel rüyalar gördüm diyemeyeceğim çünkü Slasher gerçekten yaş sınırı olan +18’in hakkını verecek vahşet görüntülerine sahip. Eğer kan akması benim için sorun değil, benim korku içeriği anlayışım bu diyorsanız, mutlaka Slasher’a bir bakın.

THE SOCIETY

Genç oyuncu kadrosu sebebiyle ergen dizisi olması şüphesiyle başladığım The Society hikayesiyle beni izleyicisi yaptı. Bir adım sonra ne olacağını düşünmekten ve sürekli yaratılan karakterlere yönelik şüpheler sebebiyle diziyi bir güzel bitirdim. Bir sonraki sezonu da iple çekiyorum diyebilirim. Eğer hikayenin sürekli değiştiği ve hep merak uyandıran bir dizi istiyorsanız, The society iyi bir seçenek.

Bridget Jones’a bir şeyler olmuş! : WHAT IF

Gerçekten muhteşem! Son zamanlarda izlediğim hikayesi en güçlü dizi. Bridget Jones filmleriyle tanıdığımız Renée Zellweger gerçekten ne kadar muhteşem bir oyuncu olduğunun imzasını atmış bu diziyle. Hiç öyle günlük problemleri olan normal ingiliz kadını rollerine gerek yokmuş, ablamız tam bir sayko! Hayranlıkla izleyeceğiniz muhteşem oyunculuğu geçiyorum, hikaye uzun zamandır görmediğiniz kadar kaliteli. Mutlaka izleyin, mutlaka, mutlaka…

Eğlenceli bir çerez diyorsanız: DEAD TO ME

Kendinizi kaptırıp gidecek bir akışı olmasada, hem merak uyandıran hem güldürebilen dizilerin nadirliği düşünüldüğünde, dead to me dizisi için başarı diyebiliriz. Dizide geçen dialoglar bazen sizi sesli güldürebiliyor. Oyunculuğun değil dialogların ön plana çıktığını belirtmem gerekir, eğer 10 üzerinden 10 bir beklentiniz varsa, sizi başka bir ekrana alalım.

Evet son zamanlarda izleyip, bırakmadan sezon sonlarına geldiğim diziler bunlar. Söz konusu Netflix olduğunda ortaya 50 maddelik bir liste çıkması söz konusu olabilir. Fakat ben sadece son zamanlarda beni ekrana bağlayan dizilerden sizlere bir öneri çıksın istedim. Sizlerde varsa “bu çok iyiymiş”lik bir dizi, memnuniyetle önerinizi alırım. Şimdiden iyi seyirler!