Kulak temizleme mumu işe yarıyor mu? Kullanımı bahsedildiği kadar tehlikeli mi? İnternette hakkında fazlasıyla olumlu, olumsuz yorum okuyabileceğiniz kulak temizleme mumunu denedik. Açıkça söylemem gerekirse ben değil, benden daha cesaretli olan eşim denedi. Dışarıdan gözlemlediğim bu temizlik yönteminin sonunda, eşimin kulağının içinden çıkanlara inanamadık. Kendi tecrübemizi sizlerle paylaşıp, aklınızda soru işareti varsa yardımcı olmak istedik.

Öncelikle yöntemin Amerika’dan Asya’ya ve hatta Avrupa’ya kadar yaygın olduğunu belirtmem gerekiyor. Ülkemizde henüz yeni yeni bilinmeye ve kullanılmaya başlanıyor. Ve tabi her yeni şey gibi bu yönteme de çok büyük kuşkularla yaklaşıyoruz.

Peki ya nasıl uygulanıyor?

Satın aldığınız mum paketinin içerisinde, mumun alt kısmına yerleştirilebilecek bir koruma kağıdı olmasına özen göstermenizi öneririm. Bu koruma kağıdı ihtimali düşük bile olsa, olası parça düşme durumlarında yüzünüzü koruma amaçlı. Koruma kağıdını mumun alt kısmına taktıktan sonra mumu kulağınızın içine oturtuyor ve yukarıdan bir çakmak yardımıyla yakıyorsunuz.

İlk başta yanmaya başlayan mum’u gördüğümde panik yapmadığımı söyleyemem. Eşimin yüzüne düşme ya da bir anda alev alma olasılığı beni korkuttu fakat kendi isteğiyle ona mumu dik tutması konusunda yardımcı olup sürecin devam etmesini bekledim. Mumun belli bir kısma kadar yanması gerekiyor. Ortasından o kısma doğru ilerledikçe, süreci yaşayan kişi bır takım his ve sıcaklık hissetmeye başlıyor. Söndürülmesi gereken kısma geldiğinizde, güvenlik için yanınızda önceden bulundurduğunuz bir bardak suyu kullanabilirsiniz.

İçinden çıkacaklara inanamayacaksınız. Eşim özellikle herhangi yoğun bir his değişimi olmadığı için böyle bir sonuç beklememiş olduğunu söyledi. Bir çok internet sitesinde okuduğunuzda bu çıkanların mum kalıntısı olabileceği belirtiliyor. Fakat net bir şekilde kulak kiri olduğu görülüyordu. Rahatsız edici görüntüyü paylaşmamayı tercih ediyorum.

Nereden bulabiliriz?

Biz Yunanistan’da eczanede bulup içimiz rahat bir şekilde aldık. Türkiye’de eczanelerde henüz bulunuyor mu emin değilim fakat internet üzerinde fazlasıyla uygun fiyatlara bulabileceğinizi biliyorum.

Dediğim gibi ürünün içeriğine dikkat etmek önemli, güvenliğinizi düşünen bir koruma kağıdının bulunması iyi bir ayrıntı olur.

Evet bir çok kaynakta olumlu ve olumsuz olarak eleştirilen kulak mumu temizlemesi sonucunda eşim kendini gayet iyi hissediyor ve gözüyle gördüğü o kulak kirinin vücudundan çıkmış olması konusunda gayet mutlu. Kulak temizleme çubukları ile temizlediğimizi sandığımız fakat ileriye ittiğimiz kirleri, belkide 6 ayda bir kez kulak temizleme mumu ile rahatlatabiliriz? Biz bir zararını görmedik. Siz farklı bir kulak mumu tecrübesi yaşadıysanız bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden sağlıklı günler!