Benimde dahil olduğum yeni neslin oldukça fazla bir kısmının yaşadığı anksiyete bozukluğu, günümüzün en yaygın problemlerinden biri haline gelmiştir. Anlamı ise; kaygı bozukluğu olarak kabul edilir. Beraber bu problemin belirtilerini, ben nasıl yaşadım ve atlattım, bunu paylaşalım istiyorum.

Tabi ki, bir çoğumuzun yaşadığı stresler; son zamanların sosyal medya etkisi, işsizlik ve değersizlik hissinin doğurduğu bir sorun. Sosyal medya’da hayatları mükemmel gösterilen insanları izlemek, beyninize yetersizlik sinyalleri göndererek sizi istemsiz bir depresyona sürüklüyor. İyi eğitimlerden geçmiş olmasına rağmen bir kira parasına çalıştırılmak istenen insanların (dünyanın her yerinde böyle artık) stresi de, anksiyete için büyük günümüz sebeplerinden biri.

Peki ya en belirgin anksiyete belirtileri nelerdir?

-Kötü bir şey olacakmış düşüncesiyle gelen panik hissi.

-Ellerin titremesi

Nefes alış verişlerinizin ve kalp atışlarınızın hızlanması

-Uykuya dalmada problem

-Hiçbir sebebe bağlı olmaksızın sinirli ve huzursuz hissetme

Peki ben anksiyete bozukluğu yaşadığımı nasıl farkettim?

Anksiyete ataklarımı ilk önce şirkette geçirmeye başlamıştım. Oturduğum yerde terleyen titreyen ellerimi görmezden geldim. Fakat zaman geçtikçe bu terlemeler beraberinde kalp krizi gibi hissettiren, atış hızlanmaları ve paniği beraberinde getiriyordu. Psikolojim bozuluyordu.

Geceleri uykuya dalmam saatlerce sürüyordu. Ve uyku için uzandığım her saniye sanki biri göğsüme bastırıyor, beni panik içinde nefes alma çabasına sokuyordu. Gecelerce uykusuz kalıp, iş yerinde iki saat geçirmem aşırı zorlaştığında işi bıraktım.

Peki ya ben anksiyete bozukluğumu nasıl hafiflettim?

Öncelikle bir arkadaşımın tavsiyesiyle Magnezyum Citrate kullanımına başladım. Kendisine uykuya dalma sorunumdan bahsettiğimde, tam ihtiyacımın bu olduğunu belirtti. Her eczanede bulabileceğiniz, gayet güvenli markaların da ürettiği bir mineral. KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM! Bir kaç gün sonra uykuya dalma sorunum tamamen çözülmüştü. Ve uyuduğum uykunun kalitesi inanılmaz yükselmişti.

ASMR! Evet asmr videoları benim özellikle gece saatlerinde zihnimi dağıtmamda, rahatlamamda büyük bir rol oynuyor. ASMR’ın ne olduğunu merak ediyorsanız https://www.ebruleo.com/2019/01/06/asmr-nedir-neden-ve-nasil-bu-kadar-populer-hale-geldi/

Enerjimi düşürdüğünü hissettiğim herkesi hayatımdan çıkardım. Dedikodu yapmak dışında bir aktivitesi olmayan arkadaşlarımla görüşmeyi kestim. Bu hayatımda verdiğim en güzel karar, en etkili temizlikti. Çevrenizi enerjinizi harcayacak insanlardan arındırın. Bende çok işe yaradı!

Ve son olarak az önce de bahsettiğim gibi işimi bıraktım. Hiç bir iş, hiç bir şirket ve pozisyon sizden daha değerli değil. Ruh sağlığınız olmadıkça, geriye kalan hiçbir şeyin önemi olmadığını unutmayın.