Momo’yu internet terörü olarak nitelendirebiliriz. Aslında her şey çocukların masum düşüncelerle ve merakla oynamak istediği bir oyun olarak başladı. Fakat oyun, kimsenin sonunda eğlenebileceği gibi bitmiyordu. Aksine, insanlar yaralandı ve 12 yaşında bir çocuğun ölümüne sebep olması sonrası, artık herkes Momo’yu ve tehlikesini konuşuyordu.

Bu karakter görüntüsünü Japon bir sanatçının tüyler ürperten sanat eserinden alıyor. Bu sanat eseri öncelikle Reddit isimli web sitesine düşüyor. Ürpertici görüntüsüyle sanal zorbalara ilham olan bu karakter bir oyuna çevriliyor.

Oyun tamamen çocuk ya da gençleri intihara ve cinayete sürükleme üzerine.

Whatsapp üzerinden iletişim kurarak oynamak istediğinizi belirtiyorsunuz ve kabus başlıyor. Karakter sizi sevdiklerinizle ve sizin sağlığınızla tehdit ederek en sonunda kendinize zarar vermenizi sağlamayı amaçlıyor. Özellikle çocukları, oyunu gizli tutmaları ve ne denirse yapmaları konusunda korku dolu ikna kabiliyetleri mevcut.

Ben bu karakterin görüntüsünü buraya direkt olarak koymaktan yana değilim. EĞER GERÇEKTEN, rahatsız olmayacaksanız ve en azından nasıl göründüğünü önlem olarak bilmek istiyorsanız,

Buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz

Bu oyun zaman içerisinde, araç olarak kullanılan şirketler ve ailelerin aldığı önlemler sonrası, ortalıktan kalkıyor. Uzun zaman sonra, internette bir video olarak tekrar çocuk ve gençlerin kabusu olmaya başlıyor.

Momo bir tehdit video’su ile küçük çocukların hayatlarına reklam olarak sızıyor! Youtube her ne kadar bu konuyu sonuna kadar reddetse de, konu aslında Kim Kardashian’ın instagramında paylaşıp Youtube’u uyarmasını sağlayacak kadar ciddi. Dünyanın her yerinde aileler çocuklarına bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon üzerinden çocuk çizgi filmleri seyrettiriyor. Momo’nun arkasındaki şeytan ruhlu yaratıcıları bu sefer bu etkili kanaldan insanların hayatlarına sızmayı planlıyor.

Video 27 yaşındaki beni bile geriyor!

Öncelikle benim bu yaşımda yüzüne beş saniye bakmaya çekindiğim Momo video’da beliriyor. O korkunç sesiyle çocuğa kendini tanıtarak, kendisine zarar verebileceği aletleri saydıktan sonra, bu aletleri nerelerde bulabileceğini de açıklıyor. Mutfak ve Garaj gibi öldürücü aletlerin bulunabileceği yere yönlendirilen çocuk tabii ki çok korkmuş ve ağlayarak annesine koşmaya hazır. Ama yapamaz! Momo tam bu noktada, çocuğu eğer ailesine ondan bahsederse, onu gece bulmaya geleceğini söylüyor. Ekranda, adeta kendi ellerin gibi algılayacağın bir açıda konulmuş iki el beliriyor. Ve momo size nasıl intihar edeceğinizi anlatıyor! Daha doğrusu çocuğunuza!

Bütün bu karakterin, oyunun ve video’ların arkasındaki sebep, hala bilinmiyor. Bu herhangi bir para kazanma aracı olarak mı tasarlandı yoksa gerçekten şeytan ruhlu bir insanın, çocuklara karşı başlattığı bir canilik mi, kimse cevabı bilemiyor.

Sizin tek yapmanız gereken, internetin Momo ve Momo gibi bir sürü tehlikeyle dolu olduğunu asla unutmamak. Yanında biri olmadan küçük yaşta çocukları internetle baş başa bırakmamak. Bir çocuğum olmamasına rağmen canımı sıkan bu konuyu, olabildiğince aileye yayarak önem alabilmelerini sağlarsam, ne mutlu bana. Yeni internet terörleri ürememesi dileklerimle…