Her sene sonunda hepimiz oturup şöyle bir gözden geçirmiyor muyuz neler yaptık, neler yapabilirdik diye? Biraz da unuttuklarımızı, ihmal ettiklerimizi (ki bu genelde kendimiz oluruz) fark edip yeni sözler vermiyor muyuz gelecek yıl adına?

Ben bu olayı biraz daha ileri taşıyorum zamanında duyduğum bir aktivite üzerinden, yeni yıl dilek ve hedeflerimi bir kağıda yazarak, sonra o kağıdı yakıyorum. Bu sene bunu hayatımı henüz birleştirdiğim eşimle birlikte yaptık. Yakma olayının gerçekleştiği balkonumuz bizim kadar umutlu değil yeni yıldan! 🙂

Ben bu yazıp, yakma ritüelini ilk defa yapmıyorum. Fakat farkediyorum ki yaşla birlikte her şey gibi hayaller, hedefler de değişiyor. Bir kilo verme dileği vardır ki 5 senedir değişemedi benim listemde o ayrı. Ve bu sene Türkiye nüfusunun ortak paydası olduğunu düşündüğüm “daha çok para” dileği. Sanırım aşkı bulamamışlar için de “aşk” diyerek her sene milyon insanın kağıdına, aklına konu olan bu üç hedefi tamamlamış olabiliriz. Peki ya dahası?

Kaç kişi spor salonuna yazıldı bu sene Ocak ayı için? Doğruyu söyleyin.

Benim bu sene kendime verdiğim en büyük söz ve 2019’daki diğer bütün hedeflerimde bana yardımcı olacak olan hedefciğim; planlı olmak. Kesinlikle bir ajanda tutmaya gayret edeceğim. Aklıma gelen en küçük, saçma denebilecek ev işini bile içine yazacak, alınacak listeleri koyacak ve bütün bunları eksiksiz gününde yerine getirmeye çalışacağım. Çünkü düzenin bana verebileceği enerji ve zamanı hayal edebiliyorum. Bu sene bunu hayal olmaktan çıkarıp, gerçekleştireceğim.

Zamanın geliştirip şekillendiği bir diğer dilek de sağlık. Henüz 27 yaşına girmek üzere olmama rağmen vücudumda, günlük güç performansımda gördüğüm değişimler, kendimle ilgili endişeler oluşturuyor. Sigarayı bırakalı uzun zaman oluyor her sene listeme eklediğim bu maddeyi silebilmek gurur verici. Bu sene sıra kötü beslenmede. Bitecek!

En önemlisi, hepimizin listesinde yer almasına gerek duyulmadan tüm seneler, ömrümüzce uygulamamız gereken tek şey; kendimizi sevmek. Ben 2019’da kendimi daha çok dinleyecek ve seveceğim. Bu mutluluğa giden yolda en büyük hedeftir emin olabilirsiniz. Çok basit ve belki komik bulacaksınız ama hep “kendi düşen ağlamaz” sözünü hatırlarım. Kendi verdiğim, aklımdan ve kalbimden gelen hiç bir karardan pişmanlık duymam ve bu yüzden 2019’da en çok kendimi dinleyeceğim. Ve bazen kendimi hayal kırıklığına uğratsam da sevmeyi asla bırakmayacağım.

Arabalar, evler, para, aşk belki uzak doğuya bir tatil! İnsanca dilediğiniz, hayalini kurduğunuz hiç bir hedefi düşünmek ya da yazmaktan çekinmeyin. Ama 2019’da en çok kendinizi sevin.

Liste başı! Ajandadaki 2019 yazan her sayfanın ilk aktivitesi; kendini sev.