En az yaz kadar bizi heyecanlandıran kış tatilinden ve en az güneş kadar beklediğimiz kardan bahsetmenin zamanı geldi de geçiyor. Planlar tüm hızıyla devam ederken ben de sizlere biraz kış tatili önerileri vermek istedim.

Kayak mı yapmak istiyorsunuz? Yoksa sıcacık bir dağ evinde dinlenip iş ve okulun yorgunluğunu atmak mı? “Ben iflah olmaz bir gezginim, keşfetmem lazım!” diyor da olabilirsiniz. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere tercihlerimize göz atmaya başlayalım bakalım;

ULUDAĞ

Türkiye’de kış tatili denildiğinde akla gelen ilk yer olan Uludağ, aynı zamanda yapılan büyük ve başarılı festivaller sayesinde de oldukça ziyaretçi alıyor. White Fest bu sene de oldukça iddialı. 17 Ocakta başlayan festival 11 Şubatta son buluyor. Sahne alacak sanatçı ve dj’ler çok iyi. Eğer hem kayak yapmak istiyorum hem de eğlenmek diyorsanız kesinlikle White Fest’in sitesini ziyaret edip bir göz atın derim.

Festival haricinde Uludağ kendinizi dinlemek, vücudunuzu dinlendirmek için de fazlasıyla seçenek sunuyor. Gayet konforlu otellerde şömine başında şarabınızı içebilir, kayak molasında sucuk ekmeğinizi yiyebilirsiniz. Fakat sessiz ve tamamen huzurlu bir ortam istiyorsanız 3 farklı tarihler arasında gerçekleşen festivale denk gelmemenizi öneririm.

Eğer aracınız varsa, Bursa’da İskender yemeden dönmek yok! 🙂

PARIS

Biliyorum Paris seçeneği oldukça bilindik. Belki bir çoğunuz çoktan ziyaret etmiş de olabilirsiniz. Peki ya kış mevsiminde mi?

Paris karlar altındayken çok daha fazla ziyaretçi alıyor!

Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olma ünvanına sahip olan Paris, kış mevsiminde bu ünvanın hakkını çok daha iyi veriyor. Eyfel kulesine kar yağan bir günde çıkıp beyaza bürünmüş Paris’i izleme fikri, düşünce aşamasında bile içimizi ısıtabiliyor:)

Ve bu şehir her türlü seyahat beklentinizi karşılayabilecek seçeneklere sahip. İster sevgiliniz ya da eşinizle güzel şaraplar deneyebilir, ister arkadaşınızla oldukça meşhur gece hayatında ısınabilir, sabahları da müzeleri, tarihi yerleri görerek ruhunuzu doyurabilirsiniz.

Uçak biletleri fiyatı 350-400tlden başlayarak seyahat sürenize ne kadar kaldığına bağlı olarak çok daha artabiliyor. Beklentinize göre günlüğü 20 euroya bir hostel’de kalabilir ya da şehri gören bir otel odası kiralayıp kendinizi şımartabilirsiniz.

Avrupa’da benzer destinasyonlar önermem gerekirse bunlar; Amsterdam, Roma, Berlin ve Bremen olabilir.

DUBAI;

Kendi adıma konuşmam gerekirse işi, okulu ve kara kışı geride bırakıp bir kaç günlüğüne yaz tatili kaçamağı yapmak oldukça cazip bir fikir. Arkadaşlarınız burada soğuktan şikayet ederken siz sahilde güneşlenirken fotoğraf paylaşabilir, onları kızdırabilirsiniz:)

Dubai tam bir eğlence ve keyif destinasyonu.

Tatilinizden kültürel, tarihsel bir beklentiniz varsa önerebileceğim son seçeneklerden. Çünkü şehir lüks oteller, bitmek bilmeyen sahiller ve gece kluplerinden oluşuyor. Tabi ki aynı zamanda tam bir alışveriş cenneti.

İşin gerçeğini konuşmak gerekirse uçak biletleri genelde dudak uçuklatır cinsten. Hele bir de tatilinize az zaman kala alıyorsanız. Ama oteller için bunu söyleyemem. Tabi ki diğer seçenekler gibi üç beş kuruşa kalabileceğiniz yerler yok. Çünkü Dubai’de hostel, motel anlayışı yok. Dediğim gibi yüzde doksanını lüks oteller oluşturuyor. Ama fiyat/performans olarak bakarsak fiyatları oldukça iyi buluyorum.

Yaz mevsiminde sıcaklığın insani çıldırtacak boyutlara ulaşması sebebiyle fiyatlar çok daha düşük oluyor. Kış mevsiminde, soğuk havadan yaz tatiline kaçış destinasyonu olarak fiyatlar doğal olarak biraz daha fazla. Ama eğer parayı gözden çıkarırsanız, sizi oldukça konforlu ve keyifli bir tatil bekliyor.

MISIR

Ben geçtiğimiz sene Aralık ayında Mısır-Hurghada’ya gitmiştim. Orada da mevsim buradakinden farklı seyrediyor fakat Dubai kadar değil. Hava sıcaktı ama doya doya denize girilebilecek kadar değil. Yine de Kızıldeniz’de dalış yapmak ve çölde safari oldukça cezbedici bir kış tatili seçeneği.

Sharm el Sheikh ya da Hurghada şehirlerinde ılık havanın keyfini çıkarabilir. Ve buradan oldukça uygun fiyatlara Kahire turlarına katılıp Piramitleri görmeye de gidebilirsiniz.

Benim hayatımın tartışılmaz en büyüleyici deneyimiydi. Ve 5 yıldızlı otellerin bile ne kadar ucuz olduğunu gördüğünüzde fazlasıyla şaşıracaksınız.

Eğer Mısır tatili hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz bloğumdaki Mısır-Hurghada Seyahatim isimli yazıma göz atabilirsiniz.

ST. PETERSBURG

Rusya’nın bir çok şehri birbirinden güzel ve belki herkesin aklına ilk Moskova gelir. Fakat karlar altında Saint Petersburg en büyüleyici seçeneklerden biri.

Mimarisiyle her mevsimde ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bu şehir, karlar altındayken tamamen masallardan çıkma bir hal alıyor.

Fakat burayı tercih edecekseniz sizleri fiyatlar ve hava koşulları konusunda uyarmalıyım. Çünkü şehir kesinlikle inanılmaz soğuk ve fiyatlar fazlasıyla yüksek. Konaklama, yeme içme, ulaşım Avrupa ülkelerine göre oldukça pahalı.

Ben rus voktasıyla ısınırım sorun yok diyorsanız o ayrı:)

Kış tatili geldi bile, ben önerilerde biraz gecikmiş de olsam es geçmek istemedim. Umarım hala plan yapamamış ve fikir arıyor olanlara yardımım dokunabilmiştir. Şimdiden iyi tatiller🙂

Ebru Tan