Hepimiz biliriz ki tatil planlarken ulaşımdan hemen sonra konaklama gelir. Rotaya karar verdik biletleri hallettik işimiz kolay diyorsanız, işte orda bir daha düşünün derim.

Kaldığınız yer ister bir otel, ister bir daire ya da pansiyon olsun tatilinizde size konfor ve kolaylık verebileceği gibi, tatilinizi rezil de edebilir. İşte bu yüzden sizlere otel seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetmek istedim.

Diyelim biletleri aldık, sıra odamızı seçmeye geldi;

Ücretlendirme;

Otel odası ya da tatil satan siteler oldukça zekice düzenlenebiliyor. Örneğin sizi spa özelliğiyle kendine çeken bir otel reklamında daha sonra spanın ek ücrete girdiğini görebilirsiniz. Bu yüzden tuttuğunuz odada dahil olan ve olmayan hizmetlere oldukça dikkat edin.

Bunların başında tabi ki beslenme geliyor. Ücretini beğenip içinize sindirdiğiniz oda size yarım pansiyon mu, tam pansiyon mu sunuyor bu çok önemli. Çünkü odayı alıp gittiğinizde hiçbir öğünün fiyata dahil olmadığını öğrenip üzülmek istemezsiniz.

Otelin konumu;

Eğer gezme ve keşfetme odaklı bir tatil planınız varsa. Otelin konumu diğer bütün özelliklerin önüne geçebilir. Eğer merkeze yada ulaşım noktalarına uzak bir oteliniz varsa, otelden çıkmak ve şehri keşfetmek sizin için bir kabusa dönüşebilir. Özellikle yaz mevsiminde kalacağınız yerin plaja uzaklığına dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Otelin konsepti;

Bu sanırım seçim yaparken en çok dikkat etmemiz gerekenlerin başında geliyor. Çünkü tatilden beklentinizi karşılamayacak bir otel ortamı huzurunuzu kaçırabilir.

Örneğin eğer ailenizle bir tatil yapacaksanız, kalacağınız yerde onların da kendine aktivite bulup keyifli zaman geçirebilecekleri bir ortam olmalıdır. Ya da eğer arkadaşınızla yapacağınız tatilde sizin için en önemli şey eğlence mekanlarına ve görülecek yerlere yakın olmaksa, şehir merkezinde buna uygun bir oda kiralamalısınız. Sevgilinizle huzurlu bir tatil hayal ederek gittiğiniz otelde, çocuk seslerinden delirmek istemiyorsanız da, konsepte önem vermenizi tavsiye ederim:)

Ziyaretçi yorumları;

Eğer odanızı örneğini verdiğim gibi sitelerden ayarlıyorsanız, daha önce orada konaklayıp iyi yada kötü eleştirilerde bulunmuş ziyaretçilerin yorumlarını okuyunuz. Bu benim en çok dikkat ettiğim şeylerden biri çünkü yemeklerin lezzetinden, odaların temizliğine kadar herşeyin ayrıntılı yorumunu orada bulabiliyorsunuz. Mesela Mısır’a olan ziyaretimde otellerin iyi görünümleri ve konumlarına rağmen, yorumlarda bulduğum havalandırma ve hijyen eksikliği ile ilgili uyarılar sayesinde kötü bir tecrübeden kıl payı kurtulmuştum.

Erken Rezervasyon;

Benim okulumun tatiline denk geliyor yada ben yıllık iznimi buna göre çoktan ayarladım diyor, bu tatile kesin gözle bakıyorsanız; mutlaka erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmanızı öneririm. Fiyatın ne kadar indiğini fark edince şaşırıp bağımlısı olabilirsiniz:) Zira erken rezervasyon ülkemizde son bir kaç senedir en çok tercih edilen tatil planlamaları arasında.

Bütün bunlara dikkat ettiğiniz sürece huzursuz bir tecrübe yaşayabileceğinizi düşünmüyorum. Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden iyi tatiller:)

Ebru Tan