Size öncelikle şunu söylemek isterim ki; Interrail kesinlikle herkesin harcı değil. “Beni uzun yol yoruyor, ben rahatıma çok düşkünümdür, çok kolay yorulurum, tatil dediğin dinlenmek için” diyorsanız, bu yazının devamında okuyacaklarınız, ilginizi çeker mi bilemiyorum.

Interrail hayatınız boyunca unutulmicak deneyimler sunan bir yolculuk şeklidir ve oldukça çeşitlidir. Tek bir ülke içinde geçerli olacak biletler alabileceğiniz gibi, Global Pass denilen ülkeler arası seyahat edebileceğiniz bir bilete de sahip olabilirsiniz. Girdiğiniz yaş grubuna göre değişkenlik gösteren bilet fiyatları mevcut.

Gelelim Interrail’in güzel yanlarına;

Kısa bir süre içinde size koca bir ülkeyi gezme imkanı verebilir. Ya da kısa bir süre içinde birden fazla ülke görmek de mümkün. Bildiğiniz üzere Avrupa’da çoğu tren hızlı ve ekspress trenleri de tercih edebilirsiniz. Çok az bir fark ödeyerek yer ayırtabilirsiniz. Mesela sabah Roma’da kahvaltı edip öğlen yemeğini Milano’da yiyebilirsiniz. Bu gerçekten yorucu ama bütün yorgunluğa değecek bir seyahat seçeneği.

Gittiğiniz yerlerde konaklamak için hostelleri tercih edebilirsiniz fakat istasyonlarda çantaları başlarının altında uyuyan Interrail yolcularını görürseniz de şaşırmayın! Bu oldukça yaygın bir durum.

Eğer konaklama konusunda harcamalarınızı kısmak isterseniz, gece yolculuklarını tercih edebilirsiniz. Fakat bu şehirler arası trenlerde hırsızlık olayları çok olduğu için bu pekte sağlıklı bir seçenek değil gibi.

Sürekli seyahat eden insanlara evlerinin kapısını açan ve bu sayede dünyanın her yerinden arkadaş edinen insanlar da var. Bazıları para karşılığı yaparken, bazıları ise para istemiyor bile. Böyle bir fırsattan faydalanmak istiyorsanız couchsurfing hizmetine bir göz atabilirsiniz

Kendime önceden bir güzergah belirleyeyimde, gideceğim her yerin otelini önceden ayarlayayım” derseniz, paranızın yanma olasılığı yüksek. Çünkü bu trenle yapılan bir yolculuk. Bir gün bile tek bir trende yer kalmaması ya da kaçırmanız durumunda zincirleme olarak bütün paranız yanabilir, planlarınız dağılabilir. Bu yüzden malesef işin bir yorucu kısmıda gezdikten sonra kalıcak yeride kendiniz bulmak durumunda kalmanız.

“Tamamda bu işin maliyeti nedir” dediğinizi duyar gibiyim. Bunun için www.tcdd.gov.tr adresine göz atabilirsiniz. Açıklamalı şekilde bütün yaş gruplarına göre fiyatlar yazıyor.

Biraz yorucu ama kesinlikle bu yorgunluğa değecek olan Interrail ile ilgili bahsedeceklerim bu kadar, Keşfetmeye aşıklar için şimdiden iyi yolculuklar