Yaz geldi, şimdi düğün, sonrada balayı zamanı!

Sizlere Türkiye’deki en iyi balayı otellerinden bahsetmek istiyorum. Ama önce biraz balayını konuşalım.

Hangi birimizin hayali değil, hayatında bir kere yaşayacağı bu özel günü dilediğince düzenlemek ve rüya gibi geçirmek? Bir çoğumuz çocukluktan başlarız ufak ufak kafamızda oluşturmaya. Fakat bu günü kusursuz kılabilmek adına hazırlanmak öyle çok kolay değil. Yaşayan bilir.

Hiçbir şey eksik olmasın, aman bir sorun çıkmasın derken aylarca süregelen bir karmaşa içinde kalır çiftler. İnanılmaz bir yorgunluk sebebidir düğünler, çoğu çifti “bitse de gitsek” düşüncesi alır. Tabi ki bütün bu yorgunluğu atabilmek Balayı organizasyonuna kalır. Bütün o akraba ve arkadaş memnuniyet çabasından sonra beraber ömrünüzü geçirmeye karar verdiğiniz insanla uzaklaşmak, sadece baş başa olup dinlenmek istersiniz.

İşte burada Balayı sadece bir kaçış değil, güzel geleceğinizi yansıtan güzel romantik bir kaçamak olabilir.  Yurt dışı da hoş bir seçenek olsa da, ülkemizdeki cennet köşeleri yabana atılır cinsten değil.

Şimdi beraber Balayı için uygun rüya gibi kaçış rotalarına bir göz atalım;

1- HILLSIDE BEACH CLUB  http://http://www.hillsidebeachclub.com/tr-tr

Fethiye’de bulunan bu rüya gibi otel, kendine özel mavi bayraklı bir koyda bulunuyor. Plajın ve suyun güzelliğinden hakkını tam anlamıyla vererek bahsetmek imkansız. Adeta bi cennet köşesi.

Aynı zamanda cep telefonu kullanımına izin verilmeyen, yetişkinler için özel olarak ayrılmış bir plaja sahip olan bu otelde, düğünün yorgunluğunu atmanız kaçınılmaz gibi.  Romantik bir akşam yemeği için herşey düşünülmüş olan iki adet restorantı var. Benim önerim ise deniz kenarındaki bir iskele üzerinde doğanın keyfini çıkararak yemek yiyebileceğiniz Beach Bar & Restaurant.

Aynı zamanda spa salonlarında rahatlayabilir, hayatın karmaşasına ve sorumluluklarına geri dönmeden önce eşinizle vücudunuza güzellik salonunda şımartabilirsiniz.

2-MAXX ROYAL RESORTS     http://www.maxxroyal.com

Belek ve Kemer’de olmak üzere iki seçenek sunan bu otel, eşsiz bir tatil seçeneği. Oteller baştan aşağıya müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuş. Evet hatrı sayılır bir ücret ödeyeceğiniz bir gerçek fakat oradayken bunun karşılığını fazlasıyla alabiliyorsunuz.

İki otelinde içinde Maxx Chocolatier markası altında inanılmaz lezzetli ve kaliteli çikolatalara doyma imkanınız var. Restaurantlardaki ödüllü şeflerden bahsetmiyorum bile.. Odaların her biri küçük cennet bahçelerini andırıyor. Ortalama bir standartta hiçbir şey bulundurulmayan bu otelde her şey, her çalışan her ayrıntı tamamen kaliteden ibaret.

Ve tabi ki bu otelde de vücudunuz için herşey düşünülmüş. Balayı rezervasyonlarında, size kendinizi çok özel hissettiricek oda servisleri de mevcut. Balayı otelleri listenizde üst sıraları zorlayacak bir otel zinciri.

3-RIXOS PREMIUM BODRUM  http://http://www.rixos.com

Oldukça geniş bir alana yayılmış bu tesiste müşteri memnuniyeti için herşey düşünülmüş. Konumuyla da dikkat çeken otel, Bodrum merkeze sadece 10 km uzaklıkta. Özel plajı mavi bayraklı bir koyda bulunuyor.

Eğlenceli aktivitelerden, Spa’ya kadar misafirlerini hem eğlendirecek hem de dinlendirecek herşey mevcut.

Oteldeki oda yada suitlerden tercih edebileceğiniz gibi, yeni eşinizle daha özel ve romantik zaman geçirmek istiyorsanız otelin villalarında da konaklayabilirsiniz. Balayındaki çiftler için odaya servislerde oldukça cömertler ve size özel hissettirmekten geri kalmıyorlar. Bu otel de listenizde üst sıraları zorlayabilir.

4- ADAM & EVE   http://http://www.royaladamevehotel.com

Kendinizi bir masalın içinde hayal edin. Siz ve yeni eşiniz için ömrünüz boyunca unutamayacağınız  bir deneyim olabilir bu otel. Tasarımı ödüllü olan Adam & Eve, kendisini yıldızsız olarak tanımlıyor. Bana kalırsa bu oteli herhangi bir kategoriye sokmak mümkün değil.  Bu oteli özel kılan bir diğer özellikte dünyanın en uzun barını bulunduruyor olması, bu bar tam olarak 96 metre.

Restaurant’ı apayrı bir otel büyüklüğünde ve içinde dünya mutfağına dair her seçenek bulunuyor.
Otel tamamen sadeliği kendine temel olarak almış. Odaların hepsinde beyaz bir konsept hakim. Sizi rahatsız edecek hiçbir sesi alabilmeniz mümkün değil. Tamamen sonsuz bir huzur içinde tatilinizi tamamlayabilirsiniz.

İsteklerinizi yerine getirmek, varsa problemlerinizi çözebilmek ve hatta özel işlerinizle ilgilebilmek için otelde Angel’lar bulunuyor. Yani bir telefonunuzla sizin her türlü sorununuzla ilgilenebilecek size özel yardımcılar oluyor.

Benim fikrim bu otelin listenizde birinci sırada olması gerektiği. Bütün düğünün karmaşasından sonra huzur ve romantizm için Türkiye içindeki en iyi seçenek olduğunu söyleyebilirim. Bu otelde konaklayıp kendinize masalsı bi balayı yaşatabilirsiniz.

Türkiye sınırları içerisinde sizlere sunmak istediğim lüks balayı seçenekleri bunlardı. Tabiki daha balayı için ideal yurt dışı rotalarını da konuşacağız. Eğer bir balayı araştırması içindeyken bu yazıma denk geldiyseniz, sizin için rüya gibi bir balayı dilerim. Mutluluklar
Ebru Tan