Türkiye’de yaşayan bir çok insanın gibi benim de gönlümden geçen Avrupa’ya vizenin kalkması. Fakat ekonomik ve politik durumumuz göz önünde bulundurulduğunda bu yakın bir gelecekte pekte mümkün gözükmüyor. Sanırım 3 ayda bir 80 euro vermeye devam etmemiz gerekecek. Bu ücretinde daha fazla artmamasını temenni ediyoruz tabiki.

Oldum olası yeşil pasaportu olan insanları kıskanmışımdır. Ucuz bir bilet yakaladıklarında hiç düşünmeden kaçamak yapabiliyor ve bunun için vizeyi düşünmesi gerekmiyor bile. Ben ki Mısır- Hurghada seyahatim için 1 ay öncesinden uygun bir bilet bulunca almış ve aldığım gibi vizeye başvurmuştum. Vizenin bana ulaşması tam 1 buçuk ayımı aldı! Doğal olarak uçak biletim ve otel rezervasyonum yattı. Gerçekten çok üzücüydü.

 

Yeşil Pasaportu olan arkadaşların “Yaş sınırımı geçmeden ya da sigortam başlamadan avrupa’da görebileceğim kadar yer görmek istiyorum” düşüncesi varsa, 80 euro vermekten bıkmış bordo pasaport sahibi bizlerin de “önce vize istemeyen yerleri gezeyim” düşüncesi var. Çoğu ülke oldukça uzak ve uçak biletleri 2000tl’den başlıyor olsada, yakın çevrede görülecek cennet gibi vize istemeyen ülkelerde yok değil.

Hadi artık vize istemeyen ülkelere göz atalım:

Arjantin -Arnavutluk -Bahamalar -Barbados –Belarus -Belize -Bolivya –Bosna HersekBrezilya -Ekvator –Fas  -Fiji -Gambiya -Guatemala -Gürcistan -Haiti -Honduras -Hong Kong -İran -Jamaika –Japonya -Kamerun -Karadağ -Katar -Kazakistan -Kırgızistan -Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti -Kolombiya -Kore Cumhuriyeti -Kosova -Kosta Rika -Kuveyt -Libya -Lübnan -Makedonya –Maldivler -Malezya –Meksika -Moldova -Panama  –Peru  –Rusya SingapurSırbistan -Suriye –Şili -Tacikistan –Tayland -Tunus -Uruguay -Ürdün  -Venezuela  ve Vatikan

Kesinlikle gidip görülmeye değer olarak düşündüğüm yerleri sizler için özellikle belirttim. “Vize ile uğraşmak bana herşeyden zor” diyorsanız bu ülkelerden birine biletinizi alın ve uçmaya hazırlanın, giriş serbest!