Bir çoğumuz ne yazık ki koruyucu güneş kremlerinin sadece çocuklar için olduğunu düşünürüz. Bizim tek derdimiz bir an önce bronz bir tene sahip olmaktır. Ben bunun yanlış olduğunu henüz 20li yaşlarımda farkettiğim için mutluyum. Fakat şimdi bu zamana kadar bronzlaşmak uğruna cildime verdiğim zararların onarımına iki kat dikkat etmeliyim. Asıl önemli olan yüzü güneşin ve sıcağın etkilerinden korunmak. Siz eğer bazı ürünleri denemiş ama hala yüzünüze uygun olanı bulamadıysanız okumaya devam edin. Ben size olabildiğince kullandığım ürünleri aldığım sonuçlarla birlikte açıklamak istiyorum.

VICHY IDEAL SOLEIL SPF30

Ben yazın karmadan yağlıya dönen bir cilde sahibim. Bu sebeple aldığım ürünün cildimi yağlandırmayacak ve böylece sivilceye yol açmayacak bir ürün olduğundan emin olmam gerekiyordu. Mat bitişli, güvenilir bir marka arayışımın sonucunda Vichy Ideal Soleil denemeye karar verdim. Hem vücut hem yüz için olmak üzere iki ayrı ürün aldım.

Bu ürünler Atina’nın aşırı nemli havasına rağmen gerçekten vaadettiği mat bitişi sağlaması yanı sıra 30 faktör adına konuşabilirim ki: gayet acısız ve direkt bronza dönen sağlıklı bir ten kazandırdı bana. Burada vücut için olanının fiyatı 300 ml boyu için 16 euro’ydu. Yüz için olanı ise 50 ml için 18 euro’ydu. Sizler için Trendyol üzerinden baktım vücut ve yüz için olanın fiyatları 90-120 arası değişiyor. Biraz yüksek olarak düşünülebilir ama eğer karma ya da yağlı bir cildiniz varsa, ödediğiniz her kuruşa değecek.

Cildimi korumak adına sadece sahile giderken değil her gün dışarı çıkmadan önce makyajsız yüzüme ya da makyajımın altına kullanmaya başladım. Fakat cildimin bu aralar tek renk ve pürüzsüz olmasını sadece bu güneş kremine borçlu değilim. Cildime yaz aylarında ihtiyacı olan nemi verebilmek için bu güneş kremleriyle aynı anda kullanmaya başladığım muhteşem günlük nem deposundan da bahsetmek istiyorum:

VICHY MINERAL 89

Ideal kullanımı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez olan bu nemlendirici jel, kullanmaya başladığım günün ertesi sabahı etkisini göstermeye başladı. Yüzümde sağlıklı bir parlama ve dinlenmiş, renk dengesi yerinde bir ciltle uyandım. Sabah uyandığımda ve gece yatmadan önce 1 buçuk haftadır kullanıyorum ve yüzümün nem dengesi aşırı sıcaklara rağmen kontrol altında. Güneş kremi olarak önerdiğimin dışında bir tercihiniz olsa bile, Mineral 89’u denemenizi kesinlikle öneririm. Normalde en büyük boyu 30 ml olan bu ürünün yaz aylarında yaza özel 50 ml boyu üretiliyor. Çünkü yaz boyu cildin ihtiyacı olan dengeli nemi sağlaması sebebiyle yok satıyor.

Cildiniz için en önemli şey her türlü ürünün ötesinde SU TÜKETMEK! Zaten eğer sıcak ve nemli bir yerde yaşıyorsanız aksi çok mümkün olmuyor. Fakat yinede kendinize olabildiğince su içmeyi hatırlatmayı ihmal etmeyin.

Benim bu yaz cildimi korumak için seçtiğim ürünler bunlar. Umarım cilt tipi benimle aynı olanlar için biraz olsun ürün arayışında yardımcı olabilmişimdir. Bir sorunuz olursa, ana sayfada bulabileceğiniz sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilir ya da yorum bırakabilirsiniz. Bol tatilli, dinlenmeli muhteşem bir yaz dilerim.