Sadece evden çalışarak yılda 50.000$ civarı kazanılabiliyorsa, bunca insan neden 9-5 işinde kendini yoruyor, çeyreğini zor kazanıyor diye düşündüğünüzü biliyorum. Cevabı çok kolay, herkes aynı bilgi ve kararlılığa sahip değil.

Bir web sitesi sahip olduğunuzu düşünün. Şimdilik öyle var sayalım. Ve iyi yaptığınızı düşündüğünüz bir sektör seçelim. Örneğin çok iyi yemek yapıyor olabilirsiniz. (Bu başka herhangi bir sektör de olabilir). Bilgi ve tecrübelerinizi mevcut web siteniz üzerinde paylaşmaya başlıyorsunuz, koyduğunuz etiketler ve paylaşımlarınız arttıkça, ziyaretçileriniz ve güvenilirliğiniz de artıyor.

Sizin paylaşımlarınızı seven takipçilerinizle ve google’daki aramalarda çıkarak bir trafik oluşturmaya başladınız. Peki ya bu nasıl mı paraya dönüşecek? İlk olarak size birden fazla yöntemden bahsedeceğim. Daha sonra Yılda 50.000$ bile kazanabileceğiniz Affiliate, yani satış ortağı yöntemini ayrıntıları ile anlatacağım.

  • REKLAM ALANI SATMA

Web sitenizde paylaşım yanı sıra, reklam koyabileceğiniz boş alanlar olacak. Örneğin bir yemek tarif paylaşımı yaptınız, bunu okuyanlar sağ tarafında (sizin bir ücret karşılığı satmış olduğunuz alanda), herhangi bir reklam görecek. Bu reklamları genelde hakkında paylaşım yaptığınız sektörle bağlantılı firmalar almak isteyecek ve mantıklısı da onlara satmaktır zaten.

Sizin takipçileriniz yemekler ile alakalı bir ziyarette bulunuyor, siz onlara gıda sektörüyle alakalı reklam sunmuş oluyorsunuz. Marka reklamını yapıyor, siz ziyaretçileriniz sayesinde markadan alan kiralama-satma ücreti almış oluyorsunuz. Biliyorum karışık gibi duruyor, ama çok basit!

  • GOOGLE ADSENSE’E KAYIT OLUN

Ben takipçim arttıkça, alanımın değeri otomatik olarak arttığı için, aynısını değil daha fazlasını kazanmak istiyorum diyorsanız, google adsense’e üye olmalısınız. İsteğiniz reklamı engelleyebilir, istediğiniz alanda reklamlara izin verebilirsiniz. Yüzlerce markadan reklam alıyor olabilirsiniz ve hepsinin size kazancı farklı olacaktır. Her firmanın reklamının getiri yüzdesi farklıdır.

Google’ın sizden en büyük beklentisi özgün olmanız. Yani Internetten çaldığınız yazılar ve fotoğraflar değil. Sizin ürününüz olması gerekiyor. Google’ı kandırabileceğinizi düşünürseniz, kaydınız iptal olacaktır. Zira Google yazdıklarınızı kelimesi kelimesine analiz ediyor.

Gelelim yılda 50.000$ nasıl kazanacağınıza

  • Affiliate Programları- Satış Ortaklığı

Bir ürün pazarlamak ve bu satıştan kar elde etmek için bir şirket sahibi olmanız gerekmiyor. Bir web sitesi sahibi olmanız yeterli! Satışlar üzerinden %10 dan %60’lara kadar varan karlar elde etmeniz mümkün. Bakın 100 dolarlık ürün ya da hizmeti bir kere pazarladığınız an 60 dolara kadar kazanç elde edebiliyor olmanız, gerçekten inanılmaz.

Ama gerçek!

Bir çok büyük firmanın affiliate programı mevcut. Örneğin neredeyse her şeyin satışı bulunan dünya devi Amazon firması benim kullandığım bir affiliate programı. Eğer seyahat ile ilgili yazıyorsanız, Airbnb, Booking gibi dev firmaların da satış ortağı olabilirsiniz.

Peki ya bu nasıl işliyor. En etkili yöntemi nedir?

Açıkçası en etkili yöntemi ürün hakkında paylaşım yapmak. Örneğin Amazon’dan bir teknoloji ürünü reklamı alacaksınız. Bu ürün hakkında bir kullanım ve özellik rehberi yazabilirsiniz. Ve yazının ortasına ya da sonuna, ürünü almak için buraya tıklayın, şeklinde reklamı koyacaksınız. Eğer okuyucuyu ürünün alınabilirdiği konusunda ikna ettiyseniz, sizin link’inize tıklayıp o ürün satış kazancının belli bir yüzdesini size kazandıracak. Bu kadar basit!

Diyelim ilk varsaydığımız gibi bir yemek bloğumuz var. Amazon’dan bir mutfak aleti yada aracı hakkında yazacak, pazarlama diliyle ikna edecek ve oturduğunuz yerden bu satıştan kar edeceksiniz!

Web siteniz eğer belli bir sektörle alakalı onlarca kaliteli paylaşıma sahipse, hem reklam alanı satabilir hem de affiliate-satış ortaklığı programlarıyla ayda 4000 dolar’a kadar kazanç elde edebilirsiniz.

Bu emeği kararlılıkla verebileceğinizi düşünüyorsunuz.Eğer geriye kalan tek şey web sitesi sahibi olmanız ise, ana sayfada bulabileceğiniz sosyal medya hesaplarımdan ya da alttaki yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Şimdiden iyi kazançlar!