Bavul hazırlamak, tatilin ulaşımını, konaklamasını ayarlamak kadar önemlidir. Madem kış aylarının en seyahat edilesi ayı olan Şubat’a geldik, biraz kış tatili bavulunun olmazsa olmazlarından bahsedelim istedim. İster 2 günlük bir kayak kaçamağı, ister 1 haftalık bir yolculuk olsun, bakalım bavulumuza muhakkak koymamız gereken şeyler nelermiş;

Öncelikle size aklınıza gelen her ihtiyacınız için bir liste yapmanızı önerebilirim. Bu sayede kendinize hiçbir şeyi unutma şansı bırakmazsınız.

Şimdi beraber ufak bir liste yapalım;

İlaçlar; eğer düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa, bunu unuttuğunuza fazlasıyla pişman olabilirsiniz çünkü gittiğiniz yerde bulunmama durumunda bütün tatiliniz zehir olabilir. Ve aynı zamanda hava koşulları farklılığı sebebiyle baş ağrısı çekme ihtimaline karşı ağrı kesici almanızı da öneririm.

Kıyafetler; Rica ediyorum gideceğiniz yerin havasını tahmin etmek yerine gitmeden önce hava durumunu kontrol edin. Artık bu oldukça kolay. Tek bir tıkla gideceğiniz yerin 10 günlük hava durumuna kolayca ulaşabilirsiniz. Böylece kıyafet tercihlerinizi buna göre yapar, işinizi sağlama alabilirsiniz. Kış tatiline hazırlandığınıza göre berenizi, atkınızı ve eldiveninizi alınması gerekenlerin en başına koyabilirsiniz.

Kışın tatile gitmenin kötü taraflarından biri de soğuk sebebiyle çatlayan dudak ve ellerimiz. Vücudunuzu nemlendirmek için yanınıza krem ve dudak bakım ürününüzü almayı unutmayın. Özellikle karlı bir şehre gidiyorsanız, çatlayıp yara olan dudaklarınızla uğraşmak istemezsiniz.

Anılarınızı ölümsüzleştirmek için eğer mevcutsa kameranızı ve şarj aletini almayı unutmayın. Ve dinlenmek için vakit ayırdığınızda arkadaşlık etmek için kitap yada dergide alabilirsiniz.

Havlu, saç kurutma makinası terlik gibi eşyaları, gideceğiniz otel ya da evde sağlayıp sağlamadıklarını öğrenmek için muhakkak kontrol edin. Orada mevcut olacak bir şeyi alıp bavulunuza gereksiz ağırlık yüklememiş olursunuz.

Bavulun ağırlık konusuna gelirsek özellikle eğer uçak ile yolculuk yapacaksanız bunun önemini biliyorsunuzdur. Ayakkabı konusunda aşırıya kaçmamak bu konuda hep en önemlisidir. Maksimum 2 çift ayakkabı sizi bir kış tatilinde gayet iyi şekilde idare edebilir.

Gelelim en önemli listeye. Bunları alınması gerekenlerin en başına yerleştiriyoruz;

Kimlik, pasaport ve ehliyet
Otobüs yada uçak biletiniz
Kredi ya da Banka kartınız
Gerekli adres ya da telefonlar

Benim size hatırlatacaklarım bu kadar. Umarım unutkanlığınız başınızı belaya sokmaz ve kusursuz bir tatil geçirirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.

Ebru Tan